fbpx

Technische informatie Hydrobag

Subsidies en leningen Hydrobag

Hydrobag - KIWA gecertificeerde Innovatieve Warmteopslag voor Efficiënte Energieopslag

De Hydrobag is een Kiwa gekeurde innovatieve oplossing voor energieopslag in gebouwen die bijdraagt aan het bereiken van energieneutraliteit voor woningen, bedrijfspanden en sportcomplexen. Het buffervat is vervaardigd van gepatenteerd synthetisch rubber en kan worden geproduceerd in elk gewenst model en formaat. Hierdoor is het geschikt voor beperkte ruimtes, zoals kruipruimtes of achter knieschotten.

Een belangrijke eigenschap van de Hydrobag is de speciale isolatieschil. Deze zorgt ervoor dat de zak bijna geen warmte verliest, waardoor het een zeer efficiënte en duurzame oplossing is voor energieopslag in gebouwen. Door gebruik te maken van de Hydrobag kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.

halve hydrobag_rechts voor gasvrij wonen

Ontdek de kracht van synthetisch rubber voor duurzame warmteopslag in de Hydrobag

Hydrobagfolie is een innovatief materiaal dat perfect geschikt is voor de productie van de Hydrobag. Dit materiaal wordt vervaardigd door ethyleen, propyleen en een di-monomeer te polymeriseren. Het resultaat is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen meer dan 90 soorten chemicaliën, logen en zuren. Bovendien is Hydrobagfolie dampdicht en zijn de lasnaden zelfs sterker dan het materiaal zelf, waardoor de Hydrobag een uiterst betrouwbare en duurzame oplossing biedt voor het opslaan van warmte.

Een belangrijk voordeel van Hydrobagfolie is de flexibiliteit ervan. Hierdoor kan de Hydrobag gemakkelijk worden geplaatst in beperkte ruimtes, zoals kruipruimtes of achter knieschotten. Daarnaast is Hydrobagfolie bestand tegen UV-straling en ozon en is het wortelvast, waardoor het materiaal een levensduur heeft van minimaal 40 jaar. Dit maakt de Hydrobag een zeer efficiënte en duurzame oplossing voor het opslaan van warmte in gebouwen.

Subsidies en leningen Hydrobag

Minimaliseer warmteverlies met een isolatieschild voor efficiënte en duurzame warmteopslag in de Hydrobag

Voor elke Hydrobag-installatie is het van essentieel belang om een isolatieschild te gebruiken om warmteverlies te voorkomen. Het isolatieschild, gemaakt van hoogwaardig EPS-materiaal met een RD-waarde van 5,8, biedt een optimale isolatieoplossing voor de Hydrobag. Dit draagt niet alleen bij aan een efficiënte opslag van warmte, maar ook aan duurzame energiebesparing in gebouwen. Het isolatieschild is gemakkelijk te installeren en kan op maat worden gemaakt voor elke Hydrobag-installatie.

COP Hydrobag: efficiënte opslag van warmte voor duurzame verwarming en koeling

De Coefficient Of Performance (COP) is een essentiële maatstaf voor het beoordelen van de energie-efficiëntie van opslagsystemen. De COP-waarde van een Hydrobag is aanzienlijk hoger dan die van een buffervat met energielabel A. Dit komt doordat de Hydrobag slechts 0,4 graden Celsius warmte verliest in een tijdsbestek van 12 uur, terwijl een buffervat ongeveer 4 graden Celsius verliest. Hierdoor is de Hydrobag bijzonder efficiënt in het opslaan van warmte en kan er meer warmte worden afgegeven dan dat er aan energie wordt opgenomen.

Dankzij de hoge COP-waarde kan de Hydrobag op een duurzame manier worden ingezet voor het verwarmen van gebouwen. Het is een effectieve en veelbelovende oplossing voor energieopslag en duurzame gebouwverwarming en -koeling. Door het gebruik van de Hydrobag wordt er minder energie verbruikt, wat resulteert in een vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast draagt het bij aan een energie-efficiënt en duurzaam gebouwbeheer.

Hydrobag - op maat gemaakte oplossing voor duurzame warmteopslag

Op zoek naar een effectieve manier om warmte op te slaan in uw woning, bedrijfspand of sportcomplex? De Hydrobag biedt de ideale oplossing. Onze op maat gemaakte Hydrobags passen naadloos achter knieschotten of in kruipruimtes, zodat er geen kostbare ruimte verloren gaat. Als onze standaardmaten niet geschikt zijn voor uw specifieke situatie, passen we de Hydrobag graag voor u aan.

Om ervoor te zorgen dat uw Hydrobag optimaal functioneert, is het belangrijk om het aantal benodigde zonnepanelen en heatpipes van tevoren te bepalen. Daarnaast is het van cruciaal belang om de locatie en aansluiting van de warmtebron (zoals een warmtepomp, CV of houtkachel) en de besturingskast van tevoren vast te stellen. Bij het op maat maken van uw Hydrobag houden wij rekening met al deze factoren.