fbpx

Vrijstaande woning gasvrij – Groningen

Appartement
Hydrobag

Gekozen opties

Warmtebron

Inductieketel

Grootte Hydrobag

Tweede warmtebron

Inductieketel

Plaatsing

Over dit project

Deze prachtige woning in Groningen hebben we volledig van het gas gehaald en de resultaten / verbruik van de Samsung warmtepomp zijn zeer positief in combinatie met het Hydrobag systeem.

De woning, compleet voorzien van vloerverwarming is voorzien van een Hydrobag 2000 liter en een 200 liter tapwaterboiler. We hebben de volgende warmtebronnen toegevoegd:

1. Heatpipes

We hebben gekozen voor 4 rekken heatpipes (á 30 buizen p/st) gericht op het Zuiden. De heatpipes transporteren al het duurzaam opgewekte warmte water rechtstreeks naar de Hydrobag. De klant kan deze warmte op elk moment van de dag gebruiken om de vloerverwarming te voorzien.

2. Power to heat

Door de 40 PV-panelen op het dak (Oost-West) geplaatst, hebben we gekozen voor de power to heat module. We kunnen alle overtollige kW’s omzetten in warmte via het warmte element welke we geplaatst hebben in de 200 liter boiler (tapwater).

3. Samsung warmtepomp 8kW

We hebben een lucht/water warmtepomp (full electric) geplaatst in de tuin van de klant op een afstand van +- 15 meter vanaf de Hydrobag. De warmtepomp wordt aangestuurd door onze ‘slimme’ besturing en zal enkel de Hydrobag op temperatuur brengen wanneer dit nodig is.

Wederom een tevreden klant met 0 m3 gasverbruik en een laag stroomverbruik!