fbpx

Gasvrije bungalow – Emmer-compascuum

Emmer-Compascuum
Vrijstaand
Energie-neutraal

Gekozen opties

Warmtebron

Heatpipes

Grootte Hydrobag

1000 liter

Tweede warmtebron

Inductieketel

Plaatsing

Begane grond

Over dit project

Deze gasvrije bungalow in Emmer-Compascuum heeft een vloeroppervlakte van 200m2 en is sinds 2018 volledig van het gas af. Dit is mogelijk gemaakt door een geavanceerd en duurzaam verwarmingssysteem dat bestaat uit een 1000 liter Hydrobag en 4 rekken heatpipes.

De Hydrobag fungeert als een buffer en kan het water opwarmen tot een temperatuur van maximaal 90 graden Celsius. Dit gebeurt door middel van de heatpipes, die zonlicht omzetten in warmte-energie. Op deze manier kan de Hydrobag op een duurzame manier worden opgeladen.

De voordelen van dit duurzame verwarmingssysteem zijn talrijk. Ten eerste is er geen gasaansluiting meer nodig, wat de kosten voor de energierekening aanzienlijk verlaagt. Daarnaast is de woning door de duurzame oplossing klaar voor de toekomst en wordt er bijgedragen aan een beter milieu. Ontdek nu hoe deze gasvrije bungalow in Emmer-Compascuum het verschil maakt met zijn geavanceerde en duurzame verwarmingssysteem zonder gasaansluiting.

Leuk weetje:

De bungalow waar we over spreken heeft naast haar functie als woonruimte, nog een andere rol. Namelijk fungeert deze als testopstelling voor nieuwe Hydrobag oplossingen. In deze bungalow experimenteren de ontwikkelaars van Hydrobag R&D met verschillende vormen en maten van hydrobags, om te observeren hoe deze zich onder verschillende omstandigheden gedragen.

Deze testopstelling heeft een onschatbare waarde voor Hydrobag R&D, omdat het hen in staat stelt om hun producten te verbeteren en te optimaliseren voordat deze op de markt worden gebracht. Bovendien kunnen de resultaten van deze tests gebruikt worden om klanten te informeren over de prestaties en mogelijkheden van de Hydrobag oplossingen die zij aanbieden. Kortom, het is een interessant gegeven dat deze bungalow zo’n belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van deze innovatieve technologie.