fbpx

Energieneutrale vrijstaande woning – Emmer-compascuum

Emmer-Compascuum
Vrijstaand
Energie-neutraal

Gekozen opties

Warmtebron

Heatpipes

Grootte Hydrobag

150×230

Tweede warmtebron

Warmtepomp

Plaatsing

Kelder

Over dit project

In Emmer-Compascuum is recentelijk een opmerkelijke ontwikkeling gerealiseerd in de vorm van een energieneutrale vrijstaande woning. Dit project heeft als doel om het energieverbruik tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de duurzaamheid te maximaliseren. Om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken, zijn diverse innovatieve technologieën ingezet.

Een van deze elementen is de Hydrobag. Dit is een flexibele bufferzak die onder de grond kan worden geplaatst.

Een ander belangrijk onderdeel van de energieneutrale woning zijn de heatpipes. Deze buizen zijn gevuld met een vloeistof die warmte opvangt en doorgeeft. Deze warmte kan vervolgens worden gebruikt voor het verwarmen van de woning. Dit systeem is bijzonder effectief in het opvangen van zonne-energie en kan op zonnige dagen zorgen voor een flinke bijdrage aan de verwarming van het huis.

Naast de heatpipes is er ook een warmtepomp geïnstalleerd. Deze pomp werkt op basis van warmtepomptechnologie en zorgt voor een efficiënte verwarming van de woning. Dit systeem maakt gebruik van de natuurlijke warmte die aanwezig is in de lucht, de grond of het water. Hierdoor is er veel minder energie nodig om de woning te verwarmen dan bij traditionele verwarmingssystemen.

Al met al is de energieneutrale vrijstaande woning in Emmer-Compascuum een mooi voorbeeld van hoe innovatieve technologieën kunnen bijdragen aan duurzaamheid en het minimaliseren van het energieverbruik.

Energieneutrale vrijstaande woning